Het is mooi geweest!

Wat in 2017 begon met een ludieke actie – een paar broodzakken uitdelen op de Dag van de Duurzaamheid in IJsselstein – groeide uit tot een heus project van een paar jaar. In die jaren hebben we meer dan 7000 katoenen broodzakken de wereld in geholpen. En dat kun je letterlijk nemen: naast onze acties in Nederland, gingen er ook broodzakken naar o.a. Canada, de Verenigde Staten, België, Duitsland, Roemenië, Frankrijk en Suriname.

Met onze kerngroep van 7 mensen en de vele vrijwilligers hebben we veel plezier gehad. We hadden het gezellig met elkaar op diverse marktjes: bijvoorbeeld bij PlasticVrij Doorn; Kern met Pit in Amersfoort; Duurzaamheidsfeest in Soest; het Lentefeest en De Ruilfabriek in Nieuwegein; de LionsClub in Huizen; de Wijktuin Achterveld&Groenvliet in IJsselstein.

We hebben aardig wat winkels weten te overtuigen dat brood ook best in een katoenen broodzak gekocht kan worden. In al onze provincies liggen onze broodzakken. Zelfs bij Albert Heijn zijn nu duurzame broodzakken te koop. Het gaat dus de goede kant op. Wij zijn er trots op dat we daaraan een bijdrage hebben geleverd.

Het is mooi geweest in al die jaren! Voor dit moment kiezen we ervoor om ons weer te gaan richten op andere dingen en zetten Minder verpakkingen BROOD-NODIG op een laag pitje. We gaan niet meer heel actief de boer op, maar waar het op ons pad komt, kunnen we onszelf nog wel eens laten zien. Schroom dus niet om ons te benaderen als je een leuk verzoek hebt!

Wij bedanken iedereen voor de steun die we mochten ontvangen. Zonder jullie was dit niet gelukt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *