Repair Café Oosterbeek organiseert workshop broodzaknaaien

Zaterdag 15 februari vanaf 13:00 uur is het Repaircafé op Felixoord in Oosterbeek. Vrijwilligers repareren kapotte spullen en er is een workshop: duurzame broodzakken maken.
Het Repair Café draagt bij aan het verminderen van de afvalberg, de plasticsoep, zwerfvuil, CO2 enz. Niet weggooien maar repareren is het idee.
Van een stuk vitrage, oude katoenen of linnen lap kun je prima brood-, fruit- of groentenzakjes maken. Waarom? In Nederland zijn de hele dunne hemdplastic tasjes (nog) niet verboden. Dit vergroot de plastic afvalberg en het grondstoffenverbruik. Zelf een duurzaam zakje maken is heel eenvoudig. Samen met een vrijwilliger worden de stappen uitgelegd, zo maak je je eigen unieke brood of groenten zak. Of geef ze cadeau, een mooi duurzaam persoonlijk cadeautje. Het is tenslotte binnenkort Valentijnsdag. Stop ze in je boodschappentas, bakfiets of dashboardkastje zodat je ze altijd bij hebt.
Iedereen is welkom tussen 13:00 en 16:00 uur op vegetarisch zorgcentrum Felixoord, Ommershoflaan 35 in Oosterbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *